Mobirise Web Site Maker

Voetverzorging


Voetverzorging

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten! Allerlei ongemakken kunnen ontstaan zoals: eelt, likdoorns, ingegroeide- en schimmelnagels.

Daarom is het logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicureDiabetische voetverzorging

Als u diabetes heeft, kunt u te maken krijgen met voetproblemen, zoals drukplekken, eeltvorming, blaren en wondjes. Wondjes kunnen door een verminderd gevoel onopgemerkt ontstaan en genezen vervolgens vaak moeizaam, de kans op een infectie is dan groter. Wondjes voorkomen en uw voeten goed verzorgen is dan ook belangrijk.

Een pedicure met de specialisatie ‘diabetische voet’ is in staat professionele hulp en verzorging te leveren.

Een behandeling bij een pedicure wordt in principe niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Er zijn enkele uitzonderingen als de voetzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van uw zorgprofiel. U kunt bij mij informeren hoe dit voor u geregeld is.


Reumatische voetverzorging

Voor iemand met reumatische klachten zijn voetklachten een veel voorkomend probleem. Vaak zijn de voeten extra kwetsbaar en gevoelig door een veranderde voetstand, het dunner worden van de vetkussentjes onder de bal van de voet en schoenen die niet meer goed passen.

Een pedicure kan u goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels.


Oncologische voetverzorging

Iemand die een behandeling voor de ziekte kanker ondergaat, kan te maken krijgen met bijwerkingen. Een behandeling met chemotherapie of doelgerichte therapie kan bijvoorbeeld bijwerkingen geven aan de nagels en huid van de voeten. Ook kan de lichamelijke weerstand in een bepaalde periode van de behandeling laag zijn. Voor de voetzorgverlener is het van belang te weten wanneer zo’n periode zich voordoet, omdat bepaalde handelingen 

dan niet verricht mogen worden.

Een oncologisch voetzorgverlener (OVV) verleent voetzorg aan kankerpatiënten. Een OVV is opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen - mits de situatie dat toelaat - en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Een OVV kan ook preventieve maatregelen nemen zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.


Voetverzorging overige risicovoeten

Een risicovoet is een voet waarbij ten gevolge van een ziekte of andere oorzaken een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Zoals bijvoorbeeld voeten van oudere mensen, verwaarloosde voeten, mensen met spasmen en mensen met verlammingen. 

Een pedicure kan u helpen om uw voeten in een goede conditie te houden en voetproblemen en/of pijnklachten te voorkomen of te verminderen.
.